Over mij
Mijn achtergrond
Op dit moment heb ik een baan voor 32 uur. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk in mijn atelier te werken. Voordeel van het huidige thuiswerken is dat ik mij na mijn werk letterlijk om kan draaien en zo aan het andere bureau verder kan met mijn kunstobject.
Voor mijn materiaal ga ik de natuur in op zoek naar veren, takken en andere leuke, mooie of rare voorwerpen die ik kan gebruiken in mijn kunst. Daarnaast pimp ik lampenkappen. De kappen koop ik bij de kringloop of op marktplaats of krijg ik van mensen uit mijn omgeving. Ik heb zodra ik ze zie een idee wat ik er ongeveer mee wil gaan doen. Maar gaandeweg het proces gaat dat 9 van de 10 keer toch een andere kant op. Ik laat me verrassen door wat er ontstaat en wat ik om me heen heb liggen. Ik werk dus associatief. Mijn werkplek is dan ook een rommeltje. Bakken met wol, draden, touw, stoffen, veren, kralen, takken, stenen, schelpen…noem maar op. Allerhande natuurlijke materialen en restproducten die ik hergebruik. En omdat ze met elkaar mooie dingen vormen noem ik datgene wat ik doe dan ook niet recyclen, maar: up-cyclen.
En toen?
Toen ik net had aangegeven dat ik me met het pimpen van lampen kappen ging bezighouden kreeg ik van een familielid de vraag. “Wil je onze lampenkap pimpen? We willen een echt Denja boven de tafel”. Spannend zo’n opdracht en het ontwikkelproces. En met een tevreden resultaat van beide kanten; gelukkig.
Naast het feit dat je bij mij een kant-en-klare kap of kunstwerk kunt kopen kun je me dus ook een opdracht geven om iets te maken voor bijvoorbeeld een speciale plaats in huis.
En in het kader van recyclen en upcyclen: als je nog restjes van stoffen, draden of andere materialen hebt, of bijvoorbeeld lampenkappen, ik kan ze altijd gebruiken voor nieuwe projecten. Ik zou het super vinden als je ze aan mij wil doneren in plaats van aan de prullenbak of de vuilstort. Ik vind het een uitdaging om te kijken of ik er nog wat moois van kan
maken. Wegdoen kan altijd nog…